Novosti & Blog

Najvažnije o Jung Skyu u 12 točaka, da ste spremni za svaki kviz :)

16.08.2023. |
12 važnih stvari o Jung Skyu


Iako smo osnovani prije 14 godina, točnije u studenom 2009., a u poslovnoj avijaciji smo od 2011., nerijetko primamo upite poput „koliko zrakoplova imate“, „kakav tip mlažnjaka čini vašu flotu“, „na kojim rutama letite“, „imate li svoje pilote“, „čija je kompanija, gdje je sjedište“ itd.

Da se razumijemo, to je nešto sasvim razumljivo. Za početak, poslovno zrakoplovstvo nije svima (dobro) poznata industrija. Osim toga, riječ je o zaista raznolikom i velikom tržištu pa nije niti realno za očekivati da opća javnost zapamti baš sve informacije o samoj industriji ili njezinim akterima.

To isto vrijedi i za „brokere“ za privatne letove koji su naša glavna klijentela. Nemoguće je tražiti da čak i oni, koji su u interakciji s našim odjelom prodaje na dnevnoj bazi, u svakom trenutku znaju sve detalje o nama ili bilo kojem drugom operatoru poslovne avijacije.

Stoga, u duhu (još) boljeg upoznavanja ili jednostavno kako bismo do kraja utvrdili neke detalje koje bi mogle biti od koristi vama – našim trenutnim ili potencijalnim klijentima, u nastavku se nalazi 12 najvažnijih činjenica o Jung Skyu: 

     
     (1) POČETAK

Jung Sky je operator poslovnog zrakoplovstva osnovan 2009. u Zagrebu gdje je i danas sjedište kompanije. U privatnom smo (domaćem) vlasništvu.


     (2) FLOTA
Naša flota trenutno se sastoji od tri poslovna mlažnjaka modela Cessna 525A CJ2. Kapacitet svakog od zrakoplova je šest putničkih sjedala. Više informacija i fotografija možete pronaći na ovoj stranici: GALERIJA FOTOGRAFIJA.


     (3) DOLET I PODRUČJE OPERACIJA
Dolet naših zrakoplova je oko 2.500 km (1.400 nautičkih milja) što omogućuje letove bez zaustavljanja do većine odredišta u Europi i diljem Mediterana, uključujući i sjever Afrike. Ne letimo izvan navedenog teritorija.


     (4) TIM
U ovom trenutku, naš tim broji 28 osoba od čega deset pilota. Više o Jung Sky timu možete pronaći na našoj TIMSKOJ STRANICI.


     (5) ISKUSTVO NAŠIH PILOTA
Naši su piloti pažljivo odabrani te prolaze kontinuirane provjere i usavršavanja u najboljim svjetskim centrima za obuku. Uz to, svakih šest mjeseci testiraju se i na posebnom simulatoru koji ih priprema za svaku moguću situaciju u praksi.


     (6) OPERATIVNI CENTAR
Imamo vlastiti operativni centar koji nam omogućava optimizaciju procesa pripreme i planiranja leta.


     (7) LETOVI
Tijekom jedne godine, Jung Sky u prosjeku obavlja između 1.100 i 1.300 letova. Da budemo malo precizniji, prošle godine (2022.) odradili smo 1.246* letova, sedam posto više nego u godini prije toga.
*s dva mlažnjaka u floti


     (8) DESTINACIJE - ZRAČNE LUKE
Na godišnjoj razini, naše posade lete na više od 200 različitih zračnih luka i aerodroma i to u 40 različitih zemalja.


     (9) TOP DESTINACIJE
Prošle godine, top 10 destinacija u našim operacijama bili su Rim, London, Nica, Napulj, Zurich, Milano, Palma de Mallorca, Split, Venecija i Dubrovnik. Naravno, „popularnost“ grada ili regije ovisi o tome koje je doba godine. Tijekom zime, traženije su skijaške destinacije. Na jesen i rano proljeće češći izbor su „poslovni“ centri. U top sezoni, tj. u kasno proljeće i ljeto – destinacije uz more i na otocima dominiraju.


     (10) OVLAŠTENA ORGANIZACIJA ZA ODRŽAVANJE ZRAKOPLOVA
Uz to što smo operator poslovnog zrakoplovstva, od listopada 2022. smo i ovlaštena organizacija za održavanje mlažnjaka tipa Cessna 525, 525A i 525B. Trenutno imamo dvije stanice za linijsko održavanje, jednu u Zagrebu, drugu u Varaždinu gdje imamo i hangar.


     (11) DRUŠTVENE MREŽE
Osim naše službene web stranice, još je nekoliko online kanala na kojima možete pratiti informacije o nama i našim operacijama: FacebookLinkedInInstagram. Slobodno nas zapratite, komentirajte naše sadržaje i javite nam dojmove o našoj usluzi.


     (12) KAKO BUKIRATI LET
Najbrži i najdirektniji način je kontaktirati naš odjel prodaje putem e-maila ([email protected]). Podijelite s njima sve informacije o vašem putovanju, a oni će vam poslati ponudu i voditi vas kroz cjelokupan proces realizacije. Još brži i jednostavniji način je popuniti ovu formu OVDJE.

No također, ako dosad niste imali prilike letjeti privatno, jedan od načina na koji možete bukirati let je posredstvom brokera. Riječ je o profesiji koja je u svijetu vrlo razvijena, a po našem iskustvu njihova uloga u cjelokupnoj komunikaciji prema operatoru te pronalaženju pravog zrakoplova može biti od presudne pomoći. Ukoliko biste željeli saznati više, detaljnije informacije nalaze se na OVOM LINKU.

 

Ovdje bukiraš Jung Sky newsletter i kontinuirano si u toku s probranom listom lijepih stvari koje nam se događaju. Ne davimo, samo smooth flying.

Follow us