Novosti & Blog

Više od 1200 letova u 2022.

09.02.2023. |
Više od 1200 letova u 2022. godini


Puno je razloga za zadovoljstvo rezultatima postignutim u protekloj godini. Osim činjenice da smo našem portfelju usluga dodali ovlaštenu Part-145 organizaciju za linijsko održavanje mlažnjaka tipa Cessna 525, 525A i 525B, ostvarili smo rast u gotovo svakoj kategoriji naših operacija. 

Da budemo malo precizniji:

  • Ukupno smo u 2022. odradili 1246 letova što je, u odnosu na godinu prije, povećanje od 7 posto.
  • Broj letova s putnicima također je porastao i to za 10,6 posto.
  • Ukupno vrijeme koje smo proveli u zraku ('flight-time') raslo je za 7,6 posto.
  • Flight-time s putnicima porastao je za 9 posto.
  • Broj klijenata koji je prošle godine ugovorio letove s Jung Skyem bio je 191 (uglavnom brokeri za privatne letove), 18 više nego 2021. godine. Radili smo s brokerima iz 33 različite države.
  • Tijekom 2022. godine sletjeli smo na 196 različitih destinacija, šest više nego u godini prije. 

Najveći broj klijenata (brokera) bio je iz Engleske, zatim iz Njemačke, SAD-a, Francuske, Švicarske i Italije. Destinacija na koju smo najviše letjeli bila je Rim (Zračna luka Ciampino) iza kojeg su London, Nica, Napulj, Zurich, Palma de Mallorca, Milano (Linate), Split, Venecija i Dubrovnik. Ako tu istu kategoriju pogledamo za proteklih pet godina, naših top 5 destinacija su redom: Nica, Rim Ciampino, Beč, London i Zurich.

Po pitanju učestalosti letova naše top tržište već nekoliko godina zaredom je Italija. Gotovo svaki četvrti let bio je vezan uz neku talijansku destinaciju. Slijede francuske destinacije (9 posto svih letova), njemačke destinacije (također 9 posto) i - zanimljivo - hrvatske destinacije sa 6,4% i to ne računajući Zagreb kao Jung Sky bazu. 

Zanimljivo, tijekom ljeta - talijanske destinacije pojavljuju se u 32 posto naših letova, a Hrvatska je druga s 13 posto. 

Ovdje bukiraš Jung Sky newsletter i kontinuirano si u toku s probranom listom lijepih stvari koje nam se događaju. Ne davimo, samo smooth flying.

Follow us