Novosti & Blog

Proslavili smo 10 godina poslovanja i na fantastičan način zaključili 2019.

10.12.2019. |
Jung Sky proslavio 10 godina poslovanja

Posljednji kvartal 2019. bio je poseban za Jung Sky. Dobro raspoloženje nastojali smo s vama podijeliti i kroz naše društvene mreže (mali reminder gdje nas zasad sve možete pratiti: LinkedIn, Facebook, Instagram), a jedan od najznačajnijih trenutaka svakako je bila proslava 10. rođendana tvrtke.

Prvo desetljeće zaključili smo s 28 zaposlenika, od toga devet pilota te dva Cessna 525A CJ2 mlažnjaka kojima se tvrtka proteklih godina uspješno pozicionirala na vrlo konkuretnom tržištu poslovne avijacije u Europi.

„Jedno od ključnih obilježja razvoja tvrtke je strateško promišljanje o dinamici kojom želimo rasti. U ovoj industriji potrebno je jako puno strpljenja jer su ulaganja izrazito visoka, odnosi s klijentima i brokerima grade se polako i postepeno, a konkurencija je velika jer se natječete sa stotinama drugih aviokompanija u Europi. Da biste u svemu tome imali mogućnost privlačiti i educirati adekvatne kadrove unutar tvrtke, što je itekako važno ne samo po pitanju pilota već i svih ostalih odjela, morate dozirati apetite i dobro tempirati veće iskorake“, istaknuo je Krešimir Jung, CEO tvrtke Jung Sky te također i jedan od kapetana posade.

Nova era poslovanja tvrtke Jung Sky

Upravo je zato i vrlo znakovita najava koju je uprava tvrtke tijekom proslave obljetnice uputila okupljenim partnerima, suradnicima i prijateljima. Na kratkoj prezentaciji o svemu što je obilježilo prvih 10 godina, istaknut je i ključan strateški cilj u 2020. godini: kupnja trećeg mlažnjaka koji bi u odnosu na trenutna dva aviona u floti imao duplo veći broj sjedala te veći domet zbog čega tvrtku u idućim godinama očekuje otvaranje novih tržišta, kao i novog segmenta u samoj klijenteli.

„Uvođenje novog aviona u flotu popratit će i povećanje broja zaposlenih, a trenutno smo i u procesu osnivanja službe održavanja zrakoplova. Iduća godina bit će po mnogim aspektima posebna za nas te će usmjeriti i sve godine iza nje pa bez pretjerivanja možemo reći kako ulazimo u potpuno novu eru poslovanja tvrtke Jung Sky“, zaključio je na kraju Krešimir Jung.

Podsjetimo, Jung Sky obavlja usluge poslovnih i privatnih letova prema destinacijama diljem Europe te sjeverne Afrike. Iako sa sjedištem u Zagrebu, manje od 10% korisnika usluge je iz Hrvatske dok je ostatak inozemna klijentela. Trenutna dva mlažnjaka imaju domet do 1.500 milja te lete prosječnom brzinom oko 800 km/h.

Samo ove godine, naše posade sletile su na gotovo 200 različitih zračnih luka, a najčešće destinacije na kojima tvrtka operira su Nica, Rim, Milano, Ženeva, Venezia, Munchen, Pariz, Barcelona, London, Zurich, Berlin, dok su ljeti dosta popularne mediteranske destinacije. 

Ovdje bukiraš Jung Sky newsletter i kontinuirano si u toku s probranom listom lijepih stvari koje nam se događaju. Ne davimo, samo smooth flying.

Follow us