Novosti & Blog

Prednosti putovanja privatnim mlažnjakom

16.03.2021. |
Putovanja privatnim mlažnjakom

[AUTOR FOTOGRAFIJE: Marco Macca_LOKACIJA: Napulj, Capodichino; NAPOMENA: Riječ je o starijem vizualnom identitetu našeg 9A-JSD mlažnjaka. Novi 'look' možete vidjeti OVDJE.]


Jedan od načina na koji je Covid-19 pandemija utjecala na industriju poslovne avijacije je povećana osviještenost o benefitima privatnih letova. 

Ako ste prije barem jednom u životu već iskusili let poslovnim mlažnjakom, vjerojatno ste itekako svjesni većine, ako ne i svih prednosti ove usluge. No kako je 'ponavljanje majka znanja', ne škodi redovito podsjećati na detalje koji vam mogu biti od velike važnosti, posebno u trenucima kada putovanje (zrakoplovom) postane vrlo važan faktor u vašem poslovnom rasporedu ili planiranju odmora.


   1. IZOLACIJA I MINIMALAN RIZIK

Let poslovnim mlažnjakom znači da izbjegavate gužve, zatvorene prostore s većim brojem (nepoznatih) ljudi, stajanje i čekanje u check-in redovima i pri sigurnosnim pregledima te općenito izbjegavate gubiti vrijeme čekajući na ukrcavanje u avion.

Kada letite privatno, ne morate doći u zračnu luku satima prije polijetanja (već je dovoljno doći 15-20 min prije) te imate privilegiju korištenja privatnog terminala kako biste brzo i jednostavno došli do svog zrakoplova. Ne zaboravimo da ste nakon ukrcaja u avionu sami ili u društvu vama dobro poznatih osoba – obitelji, prijatelja ili poslovnih partnera.

Izbjegavanje zatvorenih prostorima u društvu osoba koje ne poznajete te značajno manje dodirnih točaka koje povećavaju rizike od zaraze čine poslovne mlažnjake epidemiološki najprihvatljivijim sredstvom putovanja u vremenu toliko opterećenom zdravstvenim nesigurnostima i problemima.


   2. FLEKSIBILNOST

Fleksibilnost organizacije prilikom ugovaranja leta jedna je od najvećih prednosti u poslovnoj avijaciji.

Usluge Jung Skya najčešće se koriste u poslovne svrhe. Mogućnost ugovaranja leta u kratkom roku te organizacija vremena polaska i povratka sukladno vlastitom rasporedu prilično su dragocjeni benefiti. Također, ako u samo jednom danu planirate više sastanaka i to u različitim gradovima ili državama, fleksibilnost rasporeda je od neprocjenjive važnosti.

Operatori poslovnog zrakoplovstva omogućavaju vam upravo to – mogućnost da letove integrirate u svoj vlastiti raspored. Naravno, uz uvjet da operator može garantirati raspoloživost zrakoplova sukladno vlastitom rasporedu.

Ovaj benefit jednako je dobrodošao i ako let poslovnim mlažnjakom ugovorite iz potpuno privatnih razloga, primjerice za godišnji odmor ili bilo kakvo slično turističko putovanje. Postoji li išta ljepše od planiranja opuštajućeg putovanja u vremenskim okvirima i satnici koja u potpunosti odgovara vašem tempu i vašim željama?


   3. EFIKASNOST

Efikasnost ili učinkovitost usko je povezana s obje prethodne točke jer, ako možete manevrirati rasporedom svojih letova i želite smanjiti broj sati (ili dana) koje ćete provesti na poslovnom putu, onda ste u vrlo dobrom položaju da u onome što trebate napraviti budete maksimalno efikasni.

Štoviše, dok ste u zraku, privatnost i udobnost privatnog mlažnjaka omogućuju vam da i vrijeme tijekom leta iskoristite kako biste održali sastanak sa svojim suputnicima ili da se posvetite određenom poslovnom zadatku bez brige da će vam bilo tko iz vaše okoline odvući pažnju.


   4. PRAKTIČNOST

Svaka od prethodnih točaka snažno zagovara praktičnost letova poslovnim mlažnjakom. Osim toga, jedna od ključnih prednosti privatnih letova je što polazne i dolazne destinacije možete birati među tisućama odredišta i zračnih luka te ćete u većini slučajeva do njih letjeti izravno. 

Na taj način ne morate brinuti o tome koja zrakoplovna kompanija nudi letove do nekog grada, hoće li biti međuslijetanja i ima li presjedanja te koliko će vam sveukupno trebati da biste došli s jednog dijela kontinenta na drugi. Sve što trebate napraviti jest kontaktirati svog operatora poslovne avijacije (ili svog brokera / "concierge agenta" / putničku agenciju koji će pronaći operatora za vas) čije operacije uključuju odredišta koja trebate i mogu ponuditi odgovarajući zrakoplov za vaše potrebe.

Na primjeru Jung Skya, tijekom 2020. klijenti su s nama letjeli na skoro 200 različitih zračnih luka diljem Europe, iako naše operacije mogu uključuju znatno više zračnih luka od toga. Posjetili smo 34 europske zemlje, a letjeli smo čak i za Tunis.

Poslovna avijacija je jednostavno super praktična i fleksibilna.


   5. UŠTEDA VREMENA (I NOVCA?)

Vrijeme je novac. Resurs. Možda i najveći i najvažniji resurs koji osoba može imati pa je vrlo važno cijeniti i zaštititi taj resurs.

Svaka od prethodnih točaka govori u prilog tome da let privatnim mlažnjakom omogućava korištenje vremena na najučinkovitiji i najefektivniji mogući način.

Primjera radi, ako recimo vi i vaša četiri poslovna partnera trebate odraditi nekoliko sastanaka u jednom ili više gradova, najam privatnog aviona omogućit će vam da to realizirate u najbržem i najkraćemo mogućem roku. Ako nema potrebe za hotelskim smještajem, vaša tvrtka štedi novac. Ako nema potrebe za poslovnim večerama, vaša tvrtka štedi novac. Ako nema potrebe za standardnim dnevnim troškovima, vi i vaša tvrtka štedite novac. Kada podijelite troškove privatnog leta na pet, cijena po sjedalu nije toliko (ako je uopće) viša nego primjerice sjedala business klase redovnih zrakoplovnih prijevoznika.

Ako često letite, štedite dragocjeno vrijeme, a ako je vrijeme novac, tada taj novac ulažete znatno pametnije i učinkovitije.


ZAKLJUČAK

PRVO. Putovanje poslovnim mlažnjakom znači da IZBJEGAVATE nepotrebno čekanje u zračnim lukama i zatvorenim prostorima s nepoznatim osobama.

DRUGO. Do svog zrakoplova dolazite kroz IZOLIRAN PRIVATNI TERMINAL. Broj dodirnih točaka koji potencijalno povećavaju zdravstveni rizik je MINIMIZIRAN.  

TREĆE. Letovi se mogu organizirati u vrlo kratkom roku, a vrijeme polaska i povratka možete prilagoditi vlastitom rasporedu.

ČETVRTO. Broj gradova / zračnih luka koje možete odabrati kao polazišnu i dolazišnu destinaciju znatno je veći od onih do kojih možete doći redovnim zrakoplovnim linijama.

PETO. Putovanje privatnim mlažnjakom je brz, fleksibilan i praktičan način putovanja što znači da svoje vrijeme i novac iskorištavate na znatno učinkovitiji i djelotvorniji način
 

Ovdje bukiraš Jung Sky newsletter i kontinuirano si u toku s probranom listom lijepih stvari koje nam se događaju. Ne davimo, samo smooth flying.

Follow us