Novosti & Blog

Matea Taboršak: "Svim zadacima koji me čekaju u OCC-u podjednako se veselim"

27.12.2023. |
Matea Taboršak_Jung Sky


Nakon Ivana, Adama i Matije, kratke intervjue s Jung Sky zaposlenicima za kraj godine zaključujemo razgovorom s najaktualnijim pojačanjem u OCC-u. Matea Taboršak s nama je od 7. mjeseca ove godine, no iako je u prvih šest mjeseci bila od itekako velike pomoći kolegama u Operativnom centru i salesu - tek s početkom ove godine očekuje krenuti na "pravu stvar" te bi uskoro trebala preuzeti zadaće i odgovornosti zbog kojih je i poželjela posao u Jung Skyu. 


Matea, reci nam malo više o školovanju koje trenutno pohađaš?

Riječ je o online školovanju za dispečera letova. Školovanje je podijeljeno u cjeline te traje gotovo cijeli dan, ali je veoma zanimljivo i prilično interaktivno. Uči se jako puno toga, počevši od osnovnih pojmova avijacije pa sve do izrade ruta, upoznavanja znakova na pistama, funkcija pojedinih instrumenata u avionu i sl.

Do kada traje, tj. kada ćemo ti moći čestitati na tituli licencirane dispečerke?

Školovanje traje do kraja 1. mjeseca kada su pismeni i usmeni ispiti te ću tada, nadam se, imati položen tečaj, ali najteži dio ovog zanimljivog putovanja definitivno će biti ispit na Agenciji za civilno zrakoplovstvo i kada isti položim moći ćemo svi skupa proslaviti moju titulu licencirane dispečerke 😊

Koji dio posla u OCC odjelu Jung Skya ti se najviše sviđa tj. čemu se najviše veseliš?

Svi poslovi su dosta različiti i upravo zato su mi svi zanimljivi. Pribavljanje cijena goriva, komunikacija s aerodromima vezano uz odobravanje slotova, izrada ruta i komunikacija s našim pilotima ili pak komunikacija s odličnim dečkima iz prodaje za catering i slične upite – sve su to aktivnosti koje su mi zanimljive. Komunikativna sam i znatiželjna osoba pa se zapravo svim zadacima i poslovima jednako veselim.

Ako bismo te zamolili da JS Ops team opišeš s tri pridjeva, koje bi pridjeve izabrala?

OPS team je prepun pozitivnih pridjeva! Ali ako već moram izabrati samo tri rekla bih marljivi radoholičari 😊, komunikativni pojedinci te savršeno organizirani kolege. Dakako da su to i kolege koji su uvijek spremni pomoći i nesebično podijeliti svoje znanje kada je to potrebno.

A kako bi opisala naš Sales s kojim usko surađuješ?

Team s kojim je tako lako komunicirati i s kojim se svi problemi ili nedoumice brzo riješe. To su dečki na koje se može računati, ljudi koji su predani svojem poslu. Kada nemaju previše upita za catering ili općenito upita od strane brokera onda smo si zapravo najbolji (smijeh). Šalim se, dečki su zaista odlični i lijepo mi je surađivati s njima jer oni znaju da mogu računati na nas za sve upite koje imaju i mi znamo da se za sve što nam je potrebno možemo osloniti na njih i njihovu profesionalnost i brzinu.

Kako ti se općenito zasad sviđa svijet poslovne avijacije?

Na prvu mi se industrija činila jako kompliciranom, ali kako je vrijeme odmicalo počela mi se sviđati. Svaki dan nova ruta, novi putnici, novi izazovi. Svaki aerodrom ima svoju komunikaciju i neku svoju priču, catering i zahtjevi su različiti. Ima dana kada se iznenadim koliko je zapravo „prekrasno kompliciran“ taj cijeli svijet poslovne avijacije. 
 

Matea Taboršak_ Intervju_Jung Sky

 

Ovdje bukiraš Jung Sky newsletter i kontinuirano si u toku s probranom listom lijepih stvari koje nam se događaju. Ne davimo, samo smooth flying.

Follow us